Afdeling Oudenrijn


Imkers Nederland

Deze website is een onderdeel van de Imkers Nederland.

Imkers Nederland
Afdeling Oudenrijn van Imkers Nederland

 

Een actieve vereniging

De afdeling Oudenrijn is geen grote vereniging, maar wel een vereniging met actieve leden. Op de bijgaande link ziet u waar en hoe u ons kunt vinden.

Uw eerste bijenvolk

Als beginnend imker krijgt u van ons een bijenvolk en kunnen wij u helpen met het aanschaffen van een kast en materiaal. Belangrijk is ook om een goede plek te vinden voor het plaatsen van de kast. Indien u zelf niet de ruimte heeft om de kast te plaatsen, dan zullen wij u helpen met het vinden van een geschikte locatie. Het is als beginnend imker uiteraard handig om bij ons eerst een cursus te volgen, zodat u een goede theoretische basis hebt.

Aan de slag

Of u nu wel of niet de cursus gevolgd hebt, bijenhouden is net als autorijden; het echte leren begint pas als u zelf aan de slag gaat. Daarom zullen wij u als beginnend imker ook goed intensief begeleiden. De vorm waarin we dit doen is afhankelijk van de situatie en van uw wensen. Het kan zijn dat u met ons mee loopt en dan kunt zien hoe wij het doen, het kan ook dat wij naar u toe komen en samen met u de verzorging van uw volk doen. Bijenhouden is verslavend, als je er eenmaal aan begonnen bent, raak je er nooit meer vanaf. Dit komt onder ander omdat het een hobby is die steeds verandert. U komt steeds meer te weten over bijen en alles eromheen. Anderzijds zullen de bijen u steeds voor een raadsel stellen. Geen jaar is hetzelfde en geen volk heeft dezelfde ontwikkeling.

ActiviteitenActiviteiten op de raat

De vereniging organiseert afhankelijk van de behoefte van de leden diverse activiteiten en bijeenkomsten. Omdat we een kleine vereniging zijn heeft u een belangrijke stem in wat we doen en hoe we het doen. Omdat we nooit uitgepraat raken over bijen, bijenhouden, bijenziekten en drachtplanten is er altijd genoeg te doen.